AKCIONI POKRET

Za bolju eSrbiju!

Program stranke

Vojska

Akcioni Pokret se zalaze,  pre svega,  za ostvarivanje dobre komunikacije sa vojskom, ostvarivanje dogovora sa vojnicima. VES, PVJ i SSF te grupaciju su nasa moc nasa pesnica u ovom esvetu, dogovorno cemo resiti svaki problem koji nastane a da pritom ne utice na nasu udarnu moc.
Sistem refundiranju vojske je jednostavan, njega su takoreci nametnuli administratori igre, najbolje resenje je placati stetu jedinicima. Bilo kakav refund u proizvodima je apsurdan jer su nam administratori igre ukinuli mogucnost drzanja drzavnih firmi. Zalazemo se za vecu kontrolu refunda, ali da pritom imamo poverenja u svaku jedinicu  dok iste ne prokockaju nase poverenje prema njima!
Kao i za sto efikasniji rad Ministarstva odbrane u smislu podele refunda na sto brzi i efikasniji nacin da to ne bi uticalo na razvijanje vojne taktike.
Vojna taktika u globalnom smislu zavisi od stanja u eSvetu,  sto znaci da prva stvar u smisljanju vojne strategiji ce biti komunikacija sa savezom, ona hoce biti prva ali ne, uvek, i primarna.
Zalagacemo se za sto bolju komunikaciju sa savezom, poboljsanju rada mofa tima u svakom pogledu, eSrbija mora uvek da pritekne svojim prijateljima u pomoc jer kako drugacije da ocekuje od tih prijatelja da joj pomognu kad njoj to zatreba!
Osnovni cilj, pretpostavljam, svake vlade je da uzmemo sve resurse za nasu drzavu pa tako i nas, a nase resenje za dolazak do tih resursa jeste savez, nasi prijatelji bez njih to je jednostavno neostvarivo!

Takodje, zalazemo se za uvodjenje novog sistema refundovanja gde bi se refund delio na osnovu stete jedinice (nije API jedini nacin da se ovo proverava) i aktivnosti na udaranjima. Nasi vojni eksperti trenutno razvijaju plan.

Spoljna politika

Spoljna politika Srbije mora biti u tesnoj vezi sa polozajem i snagom koju eSrbija ima. Kao sto znamo Srbija je clan ONE  saveza , koji u poslednje vreme nema vise prevlast u erepubliku.

Kao sto znamo Turska je presla u suprotnicki tabor I tas na vagi je sad na teden strani. Teden je skup dva tabora koji rade zajedno EDEN i TERRA savezi.  Za razliku od nasih PRO saveza kao sto su ABC zemlje  koje tesno saradjuu sa Poljskom.

Ono sto ONE savezu hvali i za sta se AKCIONI POKRET bori kao opozicija ili vlast to  su jake male zemlje koje su mesecima bez kongresa i samim tim gube kako ljude tako i uticaj . Samo pre godinu dana Ukrajina je bila mala zemlja koju je mogla jedna nasa jaca jedinica da drzi na udici ali danas gledamo druugaciju situaciju gde se bore protiv dva diva ONE saveza.

Akconi Pokret bori se da ONE savez uzme u savez zemlje koje EDEN izbacuje i tako prikuplja DMG i izjednacili sa DMG EDEN i TERRA savezom. Za Akcioni Pokret su  prioriteti male zemlje koje ce svoje kapacitete prosiriti sigurno u mesecima koji dolaze, dajmo sansu jednoj Juznoj Koreji da vidi kongres posle 5 meseci. Radimo vise na animiranju Irana da aktivno ucestvuje na oslobadjanju, vise raditi na zemljama juzne Amerike koje su godinama pod stranom okupcijom.Ima tu jos malih zemalja sa ogromnim kapacitetom koje niko ne kontaktira mesecima. I ne nudi pomoc.

Realnost je da se Srbija pretvorila u bonus zemlju, sliku koju Akcioni Pokret vidi u buducnost je da ce Srbija  aktvino raditi na boljoj komunikaciji izmedju ONE, ABC i osloboditi zemlje makar i na jedan dan, da saveznik vidimo da brinemo za njih.

Neophodan je rad na unapredjivanju odnosa sa saveznicima (Poljskom i Spanijom) koji su nam do ‘’juce’’ bili smrtni neprijatelji dok je u istovremeno potrebno ulagati napore za smanjenje tenzija sa neprijateljskim drzavama u igri sa kojima imamo dobro odnose u stvarnome zivotu (Grcka na primer). Takodje, neophodno je prosirenje uticaja saveza na trenutno neutralne zemlje i zemlje u protivnickim savezima koje se kolebaju da li ce napustiti savez ili ostati u njemu.

Spoljnopoliticki prioriteti treba da budu fokusirani na teritorijalno prosirenje, koje ce eSrbiji doneti nove regije bogate resursima koji nam nedostaju.

                                     

Stavovi APa prema odredjenim drzavama

– Madjarska

Nas najveci prijatelj u ovoj igri. Trenutno u odlicnim odnosima. Pored Indonezije, najzasluznija zemlja za oslobadjanje Srbije. Mnogo puta nam pomogli kao i mi njima.

– Iran

Do nedavno mrtva nacija. Na znacuju im je dala ofanziva Bugara. Trenutno smo u dobrim odnosima. Vojno slaba drzava ali sa veoma razornim tenkovima sto je svedocila bitka za Istocnu Provinciju protiv Bugara.  Trenutno je pod okupacijom Turske. Takodje, potrebno je raditi na poboljsanju odnosa sa ovom zemljom. I hitno osloboditi od okupacije .


– Republika Makedonija

Takodje nas veliki prijatelj. Dok jos nisu uveli zemlju u eRepublik, Makedonci su igrali za Srbiju i velik broj Makedonaca je prosao ‘’obuku’’ u srpskim jedinicama. Takodje, u trenucima oslobadjanja Srbije, Makedonci su udarali za nas sa istim zarom kao da udaraju za svoju drzavu.

Turska

Drzava koja nas je izdala i pristupila Eden savezu. 83% Turske polulacije glasalo je za nezavisno Kosovo .  Takvi stav Turkse Akcioni Pokret osudjuje i smatra Tursku za neprijatelja boroj jedan eSrbiji i njenom narodu .

Slovenija

Nas veciti prijatelj. Zalazemo se za uvodjenje ove zemlje u ONE. AP se zalaze da Srbija uvek zastupa interese Slovenije ako oni ne stete interesima Srbije i saveza.

Poljska, Spanija

Nasi novi saveznici, dojucerasnji protivnici. Potrebno je ulagati napore u poboljsanje odnosa i poboljsanju koordinacije izmedju drzava.

Rusija

i naravno aktivno raditi na diplomatskom planu ubacivanju Rusije kod nas ili savez blizak nama. I ako smo u dobrim odnosima u stvarnom zivotu ovde to vise nije moguce. Stari igraci, nasi veliki prijatelji poput Roomola, UncleDeda, Derpa… su napustili igru i sada Rusiju vode igraci koji su je ugurali u savez sa zakletim neprijateljem, Amurikom.

Crna Gora

Bratska zemlja kako u stvarnom zivotu tako i u eRepubliku. Italijani imaju teritorijalnu pretenziju prema CG tako je potrebno zastititi Crnu Goru, kako vojno tako i politicki izvrsiti pritisak na Poljsku i Spaniju da obuzdaju Italijane. Takodje, potrebno im je pomoci da ostvare Baby boom. Ap se takodje zalaze za finansijsko ulaganje u Crnu Goru koliko nam ekonomska situacija bude dozvoljavala.

Albanija

Dozivotna okupacija FTW!

Unutrasnja politika

eSrbija treba da bude ustavna demokratska republika. eDrzava u kojoj ce obe, izvrsna i zakonodavna vlast da rade usaglaseno i transparentno u najvecoj mogucoj meri. Zalagacemo se za donosenje i implementiranje eUstava, kao nacina da se utvrde osnovna pravila i nacela funkcionisanja institucija drzave.

Stranacki i politicki pluralizam mora da postoji u okvirima koji su opsteprihvaceni i oko kojih postoji najsiri konsenzus gradjana eSrbije.

Postojanje uredjene politicke scene i shvatanje potrebe za postojanjem politickog zivota jakih i organizovanih stranaka kako izraza volje gradjana eSrbije za kretanjem drzave u odredjenom smeru. Samo jake i organizovane stranke mogu da se na pravi nacin upuste u borbu i izbore sa tehnokratizacijom drzave i stvaranjem oligarhije.

Politika i politicki zivot jeste jedan od bitnih segmenata igre, koje ne treba ispustati iz vida, jer samo u saglasje sva tri: politickog, ekonomskog i vojnog dela, stvara najbolje uslove za razvoj i napredak jedne virtuelne drzave.

Javnost rada svih institucija, ozbiljnost uspostavljene uloge eSkupstine, kroz usaglasene i kontrolisane izvestaje u javnim glasilima, ali sa druge stranke mnogo vecu transparentnost na samim sednicama, u okviru kongresa, koji po svojoj funkciji unutar igre, treba da bude kontrolor koriscenja eDrzavnih sredstava odnosno budzeta i njegove raspodele.

Jedna od bitnih stavki u radu izvrsnih organa treba da bude i razgranicenje privatnog i javnog, odnosno da se za ‘’sluzbene’’ informacije i saopstenja koriste iskljucivo sluzbena, odnosno drzavna glasila, a za privatne stavove i misljenja licni mediji pojedinaca, a koji su u obavljanju posla na javnim duznostima. Takodje, veoma znacajno je redovno i pravovremeno objavljivanje objektivnih izvestaja o radu svih eMinistarstava.

Ekonomska politika

Jaka drzava podrazumeva jaku ekonomiju. Za brzi i znacajni ekonomski procvat potrebno je raspolagati sa regijama sa visokim sirovinskim potencijalom.

Jaka vojska mora podrazumevati dovoljno jaku ekonomiju koja ce moci da pokrije velika trosenja vojske i stvaranje zaliha za znacajnije sukobe.

Razvoj privrede kroz raspolozive resurse je primarni cilj kojim se garantuje boljitak drzavi, privrednicima ali pre svega obicnim gradjanima.

Akcioni pokret se zalaze za slobodu formiranja cena i slobodu trzista, sistemom ponude i potraznje, uz mogucu drzavnu intervenciju samo u slucaju vanrednih situacija, zarad ocuvanja i stabilnosti trzista.

Prodaja domacih proizvoda van nasih granica i tako obezbediti veci priliv zlata na nasem monetarnom trzistu .

Redovna kontrola poreza i blagovremeno usvajanje novih za dobro eSrbije i eSrba .

Potrebno je uloziti sredstva u izgradnju bolnica. Drzava koja raspolaze bolnicama tokom vazne bitke ima veliku prednost nad protivnicima.

Stabilan kurs dinara i zalihe zlata u Narodnoj Banci Srbije su neophodni za blistavu buducnost eSrbije.

Advertisements

2 thoughts on “Program stranke

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: